5 tips voor de perfecte barbecue deze zomer | Witloft

Handgemaakt Nederlands product

Gratis verzending vanaf €50

5 TIPS VOOR DE PERFECTE BARBECUE DEZE ZOMER

 

Zodra de zon zich iets vaker laat zien, de temperaturen stijgen en de terrassen langzaam weer volstromen, weet je dat het tijd is om de BBQ weer eens uit het stof te halen. Met dit mooie weer hebben we meer zin om buiten te zijn. Bij vrienden en familie thuis, of gezellig in het park met een grote groep mensen. Toch komt er altijd net iets meer kijken bij het barbecueën. Daarom een paar handige en gemakkelijke tips voor de perfecte barbecue deze zomer.

DE BARBECUE

Allereerst is het natuurlijk dat je over een BBQ beschikt. Zorg ervoor dat deze schoon is en klaar voor gebruik. Dat scheelt een hoop gedoe op de locatie. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om genoeg kolen, briketten en aanmaakblokjes in huis te hebben.

ZORG DAT DE BBQ OP TEMPERATUUR IS

Wanneer je gaat bbq’en moet je toch best een flink portie geduld hebben. De kolen moeten op de juiste temperatuur zijn voordat je begint met het grillen. Houd er ook rekening mee dat niet al het eten op de hoogste temperatuur klaargemaakt hoeft te worden.

Een zomerbarbecue met Witloft

GRILL VLEES, VIS EN GROENTEN

De volgende stap is natuurlijk het grillen. Kippenspiesjes en hamburgers zijn lekker, maar misschien ook wel erg voor de hand liggend. Kies ook eens voor wat groenten om te grillen, zoals stukjes courgette, paprika of rode ui. Of wat dacht je van heerlijke gamba’s of een stukje zalm? Er is meer dan alleen maar vlees om te grillen op de BBQ. En vergeet natuurlijk niet om wat heerlijke bijgerechten te serveren, zoals een salade en wat (gegrild) brood met zelfgemaakte dips.

GEREEDSCHAP

Als je eenmaal begonnen bent met het grillen, is het wel zo fijn om de juiste tools voorhanden te hebben. Een leren bbq schort van Witloft kan niet ontbreken bij een geslaagde barbecue. Deze zijn hittebestendig en daarom perfect om te dragen tijdens het grillen.

Kun je vrijwel niet koken zonder je eigen messen? Wanneer de barbecue op locatie is, kun je deze gemakkelijk meenemen in een daarvoor bestemde leren messenrol. Deze zorgt ervoor dat de messen netjes blijven.

Maak tot slot gebruik van een vleestang in plaats van een vork. Door een tang te gebruiken, blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je met een vork in het vlees prikt, is er een kans dat de sappen eruit druipen en dat het vlees droog, en dus minder lekker wordt.

GOED GEZELSCHAP

Tot slot is het natuurlijk vooral belangrijk om te genieten met goed gezelschap tijdens de barbecue. Zorg voor lekkere dranken om te serveren bij de barbecue en nodig iedereen uit. Goed gezelschap maakt een barbecue al snel geslaagd! En nog een extra tip: maak de barbecue schoon voordat je hem weer opbergt, dat scheelt een hoop gedoe voor de volgende keer.

Toch een winterbarbeque? Lees hier tips over hoe je een geslaagde winter bbq organiseert!