test recept #2 - Witloft

Home/recepten/test-recept-6

test recept #2

Voorbereidingstijd - minuten

Bereidingstijd - minuten

Bereidingswijze
Stap 1 - Sjalotten frituren
Schenk een laag olie van ca. 2-5 centimeter in een kleine koekenpan. Laat de olie heet worden tot zo’n 160°C en controleer dit met een thermostaat. Wanneer de olie de gewenste temperatuur heeft behaald, kunnen de sjalotjes (in etappes) worden toegevoegd. Laat deze goudbruin bakken voor ongeveer 2-3 minuten. Haal de gefrituurde sjalotten er vervolgens uit en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier. Strooi er vervolgens een beetje zout overheen en laat dit staan totdat ze zijn afgekoeld.

Stap 2 - De tonijn
Begin met een stuk keukenpapier de tonijn droog te deppen. In een kleine mengkom doe je 1 tl kosher zout, 1/2 tl peper en de sesamzaadjes. Strooi het mengsel vervolgens gelijkmatig over de tonijn en druk het met je handen een beetje aan, zodat het goed blijft plakken. Laat dit 5 minuten staan.

Stap 3 - De tonijnsteak bakken
Verhit een grote koekenpan op een medium-hoog vuur, totdat het zo heet is dat er een klein beetje rook vanaf begint te komen (2 á 3 minuten). Leg dan de tonijnsteak in de pan en laat dit ongestoord bakken. Pas als de onderkant goudbruin is en gemakkelijk loslaat én de zijkanten ondoorschijnend zijn, kan je de tonijnsteak omdraaien. Laat de tweede kant nog ongeveer 1 minuut doorbakken. Haal de vis uit de pan en laat rusten op een snijplank.

Stap 4 - De vinaigrette
Terwijl de tonijnsteak even ligt te rusten, ga je verder met de vinaigrette. Neem een klein bakje om daar de sojasaus, rijstazijn, olie en gember in te mixen met een vorm of kleine garde. Pak dan de plank met de tonijn en snijd de vis in dunne plakjes van ongeveer ½ centimeter. Leg de tonijn plakjes op een groot bord (of verdeel over meerdere borden). Tot slot besprenkel je de vis met de vinaigrette, de shiso, de gefrituurde sjalotten, de bonito vlokken, de furikake kruiden en wat zout vlokken.

Speciaal witloft

Handgemaakte unisex leren, denim en katoenen schorten waardoor koken leuker wordt

High-end lifestyle product met een Nederlandse oorsprong gemaakt van hoogwaardig leer

De schorten van Witloft zijn multifunctioneel en voor iedereen die professioneel of thuis kookt

Recepten die ook lekker zijn

Spaghetti Carbonara
Pulled Pork
Tuna Tataki met sesamkorst

Zoek hier naar je WITLOFT producten