Over Ons - Witloft | Het originele leren schort

Over Ons

Home / Over Ons

Het Verhaal

WITLOFT is begonnen in ons tuinhuisje in Amsterdam. Toentertijd volgde ik een houtbewerking cursus als hobby. Tijdens de cursus droegen we oude lasschorten ter bescherming. Meteen als ik zo’n schort om deed, sprong ik in de werkstand. Ik voelde me direct gemotiveerd en gepassioneerd. Echter bleef ik maar denken aan de punten die beter konden aan dat lasschort. Het ontwerp kon zo veel beter, mooier en handiger. Ik ging online op zoek naar een leren schort, maar kon er geen vinden. Dat is waarom ik in 2014 WITLOFT ben gestart.

Uit een ruw stuk leer maakte ik het eerste schort, welke prima was voor persoonlijk gebruik. Toen ben ik gaan ontwerpen, fine-tunen en produceren van WITLOFT. Sindsdien is WITLOFT ontploft tot een grote collectie van niet alleen schorten, maar ook andere mooie items als messenrollen, placemats en tasjes.

Nederlands vakmanschap

WITLOFT levert handgemaakte leren schorten naar de basis van het ambachtelijke vakmanschap. Het maakt niet uit of je koning van het grillen, een thuiskok, een professionele barista bent of dat je gewoon je handen graag vies maakt: WITLOFT leren schorten zijn voor iedereen die een passie heeft voor de ambachtelijke handgemaakte stijl.

De Collectie

De WITLOFT collectie is gemaakt van gelooid leer van hoge kwaliteit. De collectie is met grote zorg handgemaakt, waardoor elk product uniek is. Ons leer is een écht natuurproduct wat leeft en ademt. Hierdoor worden na verloop van tijd onze producten nog mooier.

Witloft creation of an apron
Witloft apron workshop
Kids wearing a WITLOFT apron in the backyard
Witloft apron workshop

Zoek hier naar je WITLOFT producten