The Sustainable Organic Cotton Kitchen Aprons | WITLOFT

Een katoenen collectie gemaakt van jouw kleding

Gemaakt van oude t-shirts uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken

Deze nieuwe collectie is gemaakt van jouw oude kleding! Het schort is er in 4 verschillende kleuren en is gemaakt van gerecycled katoen. Naast de schorten hebben we ook bijpassende ovenwanten en pannenlappen. Het nieuwe schort is perfect voor iedereen met een passie voor koken of bakken.

witloft katoen schort

De perfecte fit voor iedereen

De GOTS-gecertificeerde collectie bestaat uit een ‘one-size fits all’-schort met een lange band en zak aan de voorzijde. Handig is dat de zak deels dicht gestikt is, waardoor er veel minder (kook)vuil in komt. De lange band maakt het ideaal om het schort voor of achter te knopen en zorgt voor een perfecte fit voor iedereen. Het gerecyclede katoen is super-zacht en perfect om uren te dragen tijdens het koken.

How it’s made

De nieuwste collectie schorten en accessoires is gemaakt van ingezamelde kleding in Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

In de welbekende kledingcontainers wordt een grote hoeveelheid kleding verzameld met als doel hergebruik. Echter, een deel van de gedoneerde kleding is niet meer geschikt om opnieuw te dragen.

De duurzame katoenen collectie van Witloft wordt gemaakt van ingezamelde – en vervolgens afgekeurde -kledingstukken van katoen. De T-shirts en broeken worden in vier kleuren voor Witloft in Nederland geselecteerd en gesorteerd. Na sorteren wordt de kleding volledig ontrafelt.

Met de volledig gerecyclede katoendraad zijn deze prachtige schorten, pannenlappen en ovenwanten gemaakt in vier frisse kleuren: pistache, zand, hemelsblauw en zalm. Welke kleur is jouw favoriet?

Zoek hier naar je WITLOFT producten