Kruidige Kip Kebabs op Flatbreads
Voorbereidingstijd -
30 minuten
Bereidingstijd -
20 minuten
Ingredienten
200gr
Griekse Yoghurt
640gr
Kippendijen in blokjes
1/2 tl
Kaneel
2
Groene kardemompeulen. Peulen gekneusd en zaden fijngemalen
1 tl
Komijn
1 tl
Kurkuma
4
Tenen Knoflook
1
Citroen. Geraspt en gehalveerd
1
Komkommer, geschild. De helft grof geraspt en de andere helft fijngesneden
1
Little Gem sla. Dun gesneden
4
Flatbreads
-
Zout en Peper
-
Chilivlokken
Bereidingswijze
Benodigdheden
- Mengkom
- BBQ (of grillpan)
- Vershoudfolie
- Mes
- Metalen spiesen
Bereidingswijze
Stap 1: Kip marineren
Combineer de helft van de yoghurt met de kruiden, de citroenrasp, twee tenen knoflook en een goede snuf zout met elkaar in een mengkom. Voeg de kip toe aan deze marinade en roer het geheel goed door elkaar, zodat de kip volledig bedekt wordt in het mengsel. Laat de kip voor minimaal 30 minuten marineren in de koelkast of laat het overnacht marineren.
Stap 2: Komkommer-yoghurt saus
In een andere kom voeg je de rest van de Griekse yoghurt toe met de geraspte komkommer. Voeg ook de rest van de knoflook (geperst of fijngesneden) toe met een snufje zout en zwarte peper. Laat dit in de koelkast staan, zodat de smaken los kunnen komen in de saus.
Stap 3: Groene salade
Ga vervolgens aan de slag met het bereiden van de salade. Begin met het fijnsnijden van de komkommer en de sla. Voeg dit toe aan een mooie salade schaal naar keuze. Besprenkel de salade vervolgens met een scheutje sap van de gehalveerde citroen en strooi nog wat zout over het geheel heen. Snijd de overgebleven halve citroen in partjes en zet deze opzij. Verwarm de BBQ of grill vast voor.
Stap 4: Spiesjes grillen
Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en rijg de blokjes aan de metalen spiesen. Leg de spiesen apart op een schaal, totdat ze allemaal klaar zijn om te grillen. Wanneer de kamado/oven de juiste temperatuur heeft behaald, kunnen de spiesen op de grill worden geplaatst. Laat deze circa 10/12 minuten garen totdat de kip een kerntemperatuur van 70-72°C heeft bereikt. Wanneer de kip op sommige plekken mooi zwart geblakerd is van de houtskool kunnen ze van de grill gehaald worden. Verwarm de flatbreads in de oven of onder de grill voor een paar minuten. Dit hoeft absoluut niet lang, want het gaat er alleen om dat ze warm zijn.
Stap 5: Serveren
Serveer de kip kebabs op de warme flatbreads. Top de flatbreads af met de heerlijks verse groene salade en de komkommer-yoghurt saus. Voeg eventueel nog hot sauce naar keuze toe om wat extra pit toe te voegen. Gebruik de partjes citroen om nog wat extra frisheid toe te voegen aan dit gerecht. En genieten maar!
Tip: Gekarameliseerde rode uien zijn een heerlijke topping om nog toe te voegen aan dit gerecht!
Speciaal witloft
Handgemaakte unisex leren, denim en katoenen schorten waardoor koken leuker wordt
High-end lifestyle product met een Nederlandse oorsprong gemaakt van hoogwaardig leer
De schorten van Witloft zijn multifunctioneel en voor iedereen die professioneel of thuis kookt