Groene zomer lasagne
Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten
Voorbereidingstijd -
15 minuten
Bereidingstijd -
25 minuten
Ingredienten
1 bosje
bosuien
1/2 x 30 gram
ansjovis in olie
6
knoflooktenen
700 gram
asperges
500 gram
bevroren doperwten
300 gram
bevroren tuinbonen
1 bosje (ca. 60 gram)
verse munt
300 ml
ongezoete slagroom
1x
citroen
300 ml
groentebouillon
2x 250 gram
hüttenkäse
500 gram
lasagne bladeren
Paar takjes
verse tijm
Bereidingswijze
Benodigdheden:
- Grote koekenpan
- Ovenschaal (30x35 centimeter)
- Aardappelstamper
- Knoflookpers
- Scherp mes
- Rasp
- Snijplank
Stap 1: De basis
Begin met het voorverwarmen van de grill. Vervolgens snijd je de bosuitjes in dunne plakjes. Giet de olie uit het blikje ansjovis in een grote koekenpan op een hoog vuur en voeg de bosuitjes en ansjovis toe. Gebruik een knoflookpers, plet de knoflook rechtstreeks in de pan en meng alles goed door elkaar heen.Stap 2: Asperges
Ga dan verder met het trimmen van de asperges en snijd deze in fijne plakken. Voeg de stengels dan toe aan de pan. Bewaar de uiteinden voor later. Bestrooi dan met zeezout en zwarte peper en voeg een scheut kokend water toe en laat dit enkele minuten koken totdat deze zacht zijn.Stap 3: Bonen
Voeg dan de erwten en tuinbonen aan de pan toen, nadat je ze hebt gepeld. Hak dan de munt in grove stukken en voeg dit samen met de room aan de pan toe. Rasp een halve citroenschil fijn boven de pan.Stap 4: Stampen en roeren
Stamp met een aardappelstamper of een vork alles in de pan en breng op smaak met zout en peper. Gier hier dan de bouillon bij en breng dit geheel aan de kook. Daarna roer je er een kuipje hüttenkäse doorheen, totdat de consistentie romig en los is.Stap 5: Bouwen maar!
Zet een ovenschotel van ongeveer 30 x 35cm op een matig vuurtje. Schep hier een kwart van het groentemengsel in en bedek deze laag dan met een laag lasagnevellen en geraspte parmezaanse kaas. Herhaal die lagen met de rest van het groentemengsel en de lasagnevellen. Meng dan de rest van de hüttenkäse met een scheutje water zodat dit los komt. Verdeel dit mengel dan gelijkmatig over de lasagne. Doe de aspergepunten in een scheut olijfolie en leg deze op de lasagne. Druk dan alles goed aan met de achterkant van een lepel.Stap 6: Puntjes op de ‘i’ zetten
Bestrooi de lasagne met verse tijmblaadjes en een royale hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.Stap 7: Bakken
Zet de lasagne in de oven of zet het voor onder de ovenschotel hoog en bak de lasagne tot deze begint te borrelen. Laat dat nog ongeveer 8 minuten grillen totdat de lasagne goudbruin is geworden.Dit is een tip
Speciaal witloft
Handgemaakte unisex leren, denim en katoenen schorten waardoor koken leuker wordt
High-end lifestyle product met een Nederlandse oorsprong gemaakt van hoogwaardig leer
De schorten van Witloft zijn multifunctioneel en voor iedereen die professioneel of thuis kookt