Groene zomer lasagne - Witloft

Home/recepten/groene-zomer-lasagne

Groene zomer lasagne

Groene zomer lasagne

Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten

Voorbereidingstijd - 15 minuten

Bereidingstijd - 25 minuten

Ingredienten

1 bosje

bosuien

1/2 x 30 gram

ansjovis in olie

6

knoflooktenen

700 gram

asperges

500 gram

bevroren doperwten

300 gram

bevroren tuinbonen

1 bosje (ca. 60 gram)

verse munt

300 ml

ongezoete slagroom

1x

citroen

300 ml

groentebouillon

2x 250 gram

hüttenkäse

500 gram

lasagne bladeren

Paar takjes

verse tijm

Bereidingswijze

Benodigdheden:

  • Grote koekenpan
  • Ovenschaal (30x35 centimeter)
  • Aardappelstamper
  • Knoflookpers
  • Scherp mes
  • Rasp
  • Snijplank

Stap 1: De basis

Begin met het voorverwarmen van de grill. Vervolgens snijd je de bosuitjes in dunne plakjes. Giet de olie uit het blikje ansjovis in een grote koekenpan op een hoog vuur en voeg de bosuitjes en ansjovis toe. Gebruik een knoflookpers, plet de knoflook rechtstreeks in de pan en meng alles goed door elkaar heen.

Stap 2: Asperges

Ga dan verder met het trimmen van de asperges en snijd deze in fijne plakken. Voeg de stengels dan toe aan de pan. Bewaar de uiteinden voor later. Bestrooi dan met zeezout en zwarte peper en voeg een scheut kokend water toe en laat dit enkele minuten koken totdat deze zacht zijn.

Stap 3: Bonen

Voeg dan de erwten en tuinbonen aan de pan toen, nadat je ze hebt gepeld. Hak dan de munt in grove stukken en voeg dit samen met de room aan de pan toe. Rasp een halve citroenschil fijn boven de pan.

Stap 4: Stampen en roeren

Stamp met een aardappelstamper of een vork alles in de pan en breng op smaak met zout en peper. Gier hier dan de bouillon bij en breng dit geheel aan de kook. Daarna roer je er een kuipje hüttenkäse doorheen, totdat de consistentie romig en los is.

Stap 5: Bouwen maar!

Zet een ovenschotel van ongeveer 30 x 35cm op een matig vuurtje. Schep hier een kwart van het groentemengsel in en bedek deze laag dan met een laag lasagnevellen en geraspte parmezaanse kaas. Herhaal die lagen met de rest van het groentemengsel en de lasagnevellen. Meng dan de rest van de hüttenkäse met een scheutje water zodat dit los komt. Verdeel dit mengel dan gelijkmatig over de lasagne. Doe de aspergepunten in een scheut olijfolie en leg deze op de lasagne. Druk dan alles goed aan met de achterkant van een lepel.

Stap 6: Puntjes op de ‘i’ zetten

Bestrooi de lasagne met verse tijmblaadjes en een royale hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Stap 7: Bakken

Zet de lasagne in de oven of zet het voor onder de ovenschotel hoog en bak de lasagne tot deze begint te borrelen. Laat dat nog ongeveer 8 minuten grillen totdat de lasagne goudbruin is geworden.
Dit is een tip

Speciaal witloft

Handgemaakte unisex leren, denim en katoenen schorten waardoor koken leuker wordt

High-end lifestyle product met een Nederlandse oorsprong gemaakt van hoogwaardig leer

De schorten van Witloft zijn multifunctioneel en voor iedereen die professioneel of thuis kookt

Recepten die ook lekker zijn

Spaghetti Carbonara
Pulled Pork
Tuna Tataki met sesamkorst

Zoek hier naar je WITLOFT producten