witloft-header-leathercare

Leather Care

Home / Leather Care

Unieke coating

Witloft heeft een speciale en unieke coating ontwikkeld die op bijna alle schorten in de collectie meegenomen is. Deze coating beschermt het leer tegen vuil, vlekken en zelfs de ergste krassen worden hiermee tegengehouden. Met een natte doek veeg je gemakkelijk de ergste vlekken van het schort. De coating maakt het schort aan het begin een beetje stijf maar dit zal bij gebruik snel verzachten. De Witloft schorten zijn gemaakt voor een levenslang gebruik en zal daarom in de loop der tijd zijn eigen unieke look krijgen. Het schort beschermt je tegen verwarmde objecten als een barbecue of grill.

Craft Collectie

Onze Craft-collectie is gemaakt van hetzelfde leer als de andere collecties maar iets zachter. Het leer heeft een meer rustieke uitstraling vanwege de open structuur. Houd er rekening mee dat deze collectie iets minder beschermd is tegen vuil en vlekken vanwege een dunnere coating op de bovenste laag. Eventuele vlekken of vuil zullen sneller hechten aan het schort, daarom adviseren wij voor een sterkere bescherming het schort in te sprayen met een suède spray.

Wanneer u uw schort niet gebruikt, hang of rol het schort dan op om te voorkomen dat er lijnen of scheuren in het schort komen, wat met vouwen kan ontstaan. Houd rekening met de volgende instructies voor optimale verzorging en reiniging. Er is geen garantie geïmpliceerd omdat de resultaten per schort kunnen variëren.

  • Verwijder diep vuil zorgvuldig met een stozuigerborstel. Stof is gemakkelijk te verwijderen met een schone, droge doek

  • Als het leer vuil is, kan het worden afgeveegd met een zachte, vochtige doek met een schuim van milde zeep met lauw of gedistilleerd water. Probeer dit altijd eerst op een klein stukje leer op een onopvallende plek.

  • Droog het schort af met een schone, zachte doek

  • Maak niet enkel een paar plekken op het leren schort schoon; maak altijd het hele oppervlak schoon om te zorgen dat het geen vlekken krijgt.

  • Gebruik geen groene zeep, reinigingsoplosmiddelen, oliën, meubel-schoonmaakartikelen, vernissen, schuurmiddelen, reinigingsmiddelen of ammoniak op het leren schort. Deze zullen de finish verpesten, waardoor het leer plakkerig wordt en kan barsten.

Zoek hier naar je WITLOFT producten